4th Besday - Part 3
























Sukala sgt tu dpt potong kek barbie dia...




















adus kejamnye dia potong... hehehehe












posing dgn rina & nazhim




















sesi bukak hadiah... thank to all the presents! :)




















yang dia pegang tu mmg dia suka sgtla... x sabar2 nk bukak...

Ini entri terakhir utk tajuk besday ni... gambar makanan pon aku x sempat/lupa nk amik gambar... nk kata bz tu xdela sgt... hehehe... Alhamdulillah majlis berjalan lancar... insyaAllah ade rezki tahun depan boleh buat lagi... :)

4th Besday - Part 2


















along posing















hujan lebat kt luar...huhuhu















sib baik ade khemah... (nampak tak dlm gambar atas ni :))















aisyah, haadif, nazhim & rina (aisyah dah tukar baju sama mcm kek barbie :))















nk start dah sesi yg ditunggu2.... tiup lilin! :)

4th Besday - Part 1
























Nampaknye dah agak bersawang jugak blog aku ni. Ingatkan dah pasang maxis broadband bolehla update hari2 kunun... muehehehe... aku sedang mencuba okies... sebenarnya ade byk entri sebelum besday aisyah tapi xpela aku dulukan dulu besday event ni...

Event kali ni aku kena tempah kek barbie lagi la... nanti aisyah merajuk pulak kalau xde kek barbie. Pagi2 kol 10 akak yg buat kek ni dah sampai hantar kek... yahooo cantiknye... Aisyah suke...

Lepas tu barula pegi amik tempahan nasi ayam dgn mee jawa pulak... sume main order saje... so xdela rumah berkecah sgt... mak mertua aku lak tolong buat bihun goreng... thanks mak! :)
Lain2 dadih kak ipar aku (herni) sponsor... thank you very much! Mak aku buat kek coklat & kuah kari, aku beli kek buah pastu order roti jala. Desert pulak buah tembikai... mm ade apa2 yg tertinggal???

ya Allah lupa nk goreng kentang & nugget dah ptg baru teringat... muahahaha... xpela dah terlupa nk wat camne... aku xde upah photographer pon... rasa ralat gak sbb gambar2 mcm kureng... siap buat khemah depan rumah sbb musim hujan kan... whoaaa selamat ade khemah tu sebab ptg tu ujan lebatttt.... takpe hujan bwk rezki insyaAllah...




Online from home!

Hari ni hari ahad dan aku online daripada rumah! (Selama ni drpd ofis je). Semalam pegi Tesco Cheras. Aku & ijam decide nk try Maxis Broadband. Ada 7 days for trial. Kalau x puas hati boleh pulang balik. Semalam just bayar rm100 utk activation. Kalau x puas hati boleh pulang balik & dpt balik rm100 tu. So sekarang tgh try test le ni. Kalau kt rumah aku ok laju gak. Kalau kt rumah parents (depan rumah je) slow pulak. huhuhu... Takpe tengok dulu 2-3 hari ni macamana...

Oh ye, kitorang ambil pakej rm138 permonth but since we are Maxis postpaid user, we only have to pay rm118 untuk bulan pertama dan rm98 permonth utk bulan kedua dan seterusnya. Min kontrak setahun. Ok ke geng? Takpe kite try test dulu. Actually ni cita2 aku utk tahun baru 2009. Nak pasang internet kt rumah! :) hehehehe...

Birthday present


Mainan ni dah lama Aisyah nak... dia nampak dlm tv... biasala budak2 semua yg dia nampak kt tv tu semua dia nak... Actually ijam yg belikan... kalau aku... jgn harap la...

Ada video kelakar waktu mula2 main mainan ni... enjoy!

video

Jemputan ke Majlis Harijadi
























Aku baru je baik demam. Aku MC 2 hari. Tekak bernanah. Dr kata sebab aku mkn aiskrim... huhu peliknye... selama ni ok je... tapi mmg peritla... tobat buat masa ni aku nak mkn aiskrim / minum ais... melepek aku kt rumah... bosan gile dahla xde internet...

Malam tadi pi tesco shopping barang untuk buat besday party Aisyah hari Ahad ni... kol 12 baru sampai rumah... sempat jugak beli baju sekolah & kasut sekolah... hehehe.. rasa lawak pulak aisyah nak masuk sekolah... Mak aku dah start risau2 sebab dia kata zaman sekarang byk org jahat... dia risau sbb balik sekolah aisyah kena naik bas... mmm aku pon risau gak... tapi tu la nk wat cemana aku bukannya keje dekat2 situ yg boleh hantar & ambil aisyah on time. InsyaAllah everything will be fine... Amin.

Ada pengumuman penting ni, aku nak jemput kawan-kawan semua yang terbaca blog ni (in case aku terlupa nk sms/emel) ke majlis harijadi anak sulung aku yg ke-4 pada hari Ahad 14/12/2008 dari jam 2 - 6 ptg bertempat di no 31, Lorong Mewah 7, Bandar Tun Razak Cheras 56000 KL.

Apa2 hal x dpt cari rumah boleh call aku 012-3459450 atau Ijam 012-3519450

Dtg jgn x dtg! Kehadiran kawan2 semua amatlah dihargai.... tQ! :)

Award













Wah zura bagi aku award le... hehehehe... tq zura! mmuahsss! Dah org bagi aku tepek jelah kat sini... so aku pon tatau nak bagi sape award ni... kepada semua pembaca, this award is for you too! ;)

Happy Birthday mak!



















Mak aku menyambut harijadi nya pada 24-Nov-2008. So dah terlanjur along nak belanja aku pon beli kek di kedai kek Taman Mulia so that bolehla meraikan hari lahir mak sekali... Semoga panjang umur serta murah rezeki ye mak! So lepas mkn yg berat2 kami mkn kek pulak... kire ringan le tu... Aisyah yg tiup lilin... hehehe manala mak aku nak tiup lilin tu... aisyah mmg suka sgtla... hehehe...


Seri Melati Palace

Ok dah selamat sampai... Along pilih restoran Sri Melati Palace dekat Bdr Sri Permaisuri. So lepas Isya' kitorang semua gerak la ke restoran ni... dekat je naik kereta x sampai 10 minit dah sampai. Mm tengok pelayan semua pesen mamak/bangla je... mcm kureng la kan... tapi x kisahla beb... layanan memang ok la...

Order punya order sampaila makanan... mm boleh tahan sedapnya... overall it cost about rm400 je... hihihi takpe along bajet rm500 kan??? tihihihi tq along! ;)


haruslah kena posing dulu kan....



















nenek dgn cucu-cucunya sabar menanti makanan... emmm...



















along & anak dia najwa + rifqi (anak abg aku)


chicken chop yg dah sampai... nampak sodap je
























































Lauk pauk yang tiba satu demi satu... err ade byk lagi x sempat nk amik sebab dah lapo... ngapla apa lagik... hehehehe





















overla sarah ni... hehehehe






















sedap ke kak wa???



















wah habis licinnnnnnnnnn...tihihihi



















abg aku posing satu family



















Along & my SIL herni

Dah habis acara makan berat ada lagi acara makanan ringan lak... hihiks! sambung entri lainla yg ni dah panjang sgt......

Along nak belanja...

Alhamdulillah along (akak sulung aku) dah kayo baru lepas jual rumah... hehehe... so dia nak belanja kitorang satu family la... baguih tu sedekah murah rezki... hehehehe... lepas ni dia nak tangkap double storey lak advise by Financial Planner (CFP) dia... pastu baru dia nak tangkap CRV pulak... All the best along...

Aku cuba untuk mencari double storey yg terbaik utk along (maklum la aku kan ejen hartanah :D) preferably kawasan Alam Damai. So along decide nak belanja kat kawasan dekat2 umah je. Restoran Sri Melati Palace, Bandar Sri Permaisuri jadi pilihan. So next entry la aku tayang gambar makan-makan ye... tunggu........
















Sementara tunggu ibu & ayah siap.... meh baca buku dulu...











baca buku sama2 tau... takmo gaduh2... mcm tu la... heheh












ok ibu dah ready nak gi makan...

Aisyah diterima masuk sekolah agama

Alhamdulillah... semalam sampai2 je kt rumah tengok2 ada satu surat ni... eh mcm kenal jelah tulisan kt surat ni... tulisan aku sendiri la... hahaha... surat tu daripada sekolah agama kat masjid saidina Uthman yang aku ade mohon utk masukkan anak aku tadika kat situ...

Waktu mohon tu mmg dia mintak surat berstem beralamat sendiri. So tu la suratnye dia dah balas balik... Dengan sukacitanya Nur Aisyah Syazana di terima untuk masuk bla bla bla... wah seronoknya... ini la perasaan seorang ibu kot bila anaknye pertama kali nak masuk sekolah. Excited gileee.... hehehe... Nanti korang taula bila melaluinya... ;)

Aisyah pon seronok jugak... sibuk je nak tengok surat tu padahal lom tau baca lagi... Berkali2 tanya aku... nanti aisyah sekolah kat masjid ye??? Iye sayangggg... hehehehe... 3/12 ni aku dgn aisyah kena dtg kat sekolah tu (dalam kawasan masjid) untuk pengesahan & pembayaran yuran pendaftaran sebanyak rm190. Okla yuran tu kot sbb aku dengar kt tadika swasta yuran nya dah dekat2 cecah ribuan.

So looking forward to 3 december to pre-registration. Pastu nak beli uniform pulak... alahai syoknye... Macam kelakar & x caya pulak rasa aisyah dah nak school???? hmm how time flies... :)

Gambar yg terpilih...


Tara...! Ini la gambar yg terpilih... biasa2 je kan... hahaha lantakla aku dah pening.... lepas tu letak atas almari tu kan... kalau sarah ade x sampai 2 minit la terletak atas tu... mesti dia angkat punye bwk ke mana2... sabau jelah kan...

Favourite pics for this week

Minggu ni aku sibuk cari gambar untuk letak kt frame dalam rumah... Actually frame tu dpt free sebab apply kad kredit Ambank... tu la sibuknye aku memilih gambar... hiksss... Actually aku minat jugak bidang fotografi ni dan ada hati nak kamera DSLR... tapi tu la bila fikir2 balik aku ni dah cukup bz & this is not the right time la... maybe later... ;)
























Gambar kt atas ni amik kat shopping complex... lupa dah makcik shopping complex mana... haha teruk tol... dah cute je dua beradik ni posing tapi tengok betul2 ade hingus lak tang hidung kakak... isk spoil betulla... anyway still my fav pic! hehe
























Yang ni pulak gambar kat rumah je... mood happy2... so nampak meriah la... sume senyum lebar... hehehe muka aku xde mekap le (mcmla selalu pakai mekap) so nampak agak pucat le... gambar ni pon x jadi dipilih untuk diletak dlm frame... ;)



















Aku suke gile gambar sarah niiii... betul2 mcm lil princess yg kecik... gerammm... tapi gambar ni jugak kurang sesuaiii... sbb frame tu bukan frame 4 segi... frame tu bulat...

akhirnya aku pilih jugakla gambar2 yg bagi aku sesuai... minggu depanla aku letak gambar2 frame tu... dah siap dah ada kt rumah... tunggguuuuuuuuuu!

Anting-anting...









































Minggu lepas waktu mak aku kemas2 laci almari dia tiba2 terjumpa lah satu beg comel ni... Rupe-rupenya beg aku waktu zaman budak2 dulu... .hihiks! comelnye beg ni... elok lagi... aku ingat lagi mak aku beli beg ni time dekat nk raya supaya senang masukkan duit raya dalam beg... tq mak! :) sukala aisyah & sarah terus melaram dgn beg ni... Dlm beg tu ade jugak mainan mekap2 & anting2...

Aku terus pakaikan aisyah anting2 ni... tapi very the longgar la... pakai x sampai 2 minit mesti dah terlucut... hehehe... tapi sweet sgt aisyah pakai anting2 dgn beg ni... tengokla gambar2 ni... :)















































Ok pasal masalah BESAR aku alhamdulillah dah settle... dah dpt balik IC aku... yahooooooooo... Pasal holiday kt Langkawi pon dah settle gak... confirm le amik dgn ejen tu. Amik family package RM999 utk semua ni :

PAKEJ KELUARGA UNTUK 8 ORANG
2 nites stay at 3 bedrooms apartment – Century Suria Apartment
6 breakfast included daily

Transport use: toyota avanza
Transfer in @ out from jetty or airport
10 % discount for underwaterworld & cable car ticket

Trip to island hopping (chartered 1 boat)
- Pulau Dayang Bunting

- Pulau Beras Basah
- Pulau Singa Besar
- Eagle Feeding


Tarikh Percutian :
6 Feb 2009 (flight MAS bertolak 5.10 ptg) - 8 Feb 2009 (flight MAS bertolak 9.30 mlm)

Ok ke pakej tu? Kira okla kan... malas aku nk fikir2 lagi... dah bayar deposit pon...hehehe... lambat lagi nk peginye... x sabonyeeee aku... :)


Mood idle....
























Salam semua... dah bersawang rasanya blog aku ni... walaupon aku x sebz cik aizura tapi blog dia lebih update drpd blog aku... hihihi... tataula mood aku skang ni... swing sana swing sini... terawang2 pon ada... Antara perkara2 yang aku sedang nk settle kan sekarang ni...

1. Booking percutian ke Langkawi Februari depan. Flight dah setel. Tinggal hotel & kereta je. Dah call satu ejen ni. Tengah tunggu jawapan drpd dia...
2. Settle masalah rumah oleh klien... dan rumah ku jua.... http://hot-auction-property.blogspot.com

Antara masalah BESAR aku sekarang, 2 minggu lepas aku dpt panggilan untuk interview, aku saje2 je pergi sbb dah bosan dengan panggilan tu (asik call je tau). Aku dpt kerja tu dan aku mcm x leh reject pulak... huhu apa ni??? tekanan gile aku... Tolong! The worst part is IC aku tertinggal waktu aku amik offer letter last week.... uwaaaaaaaaaa........ aku nk pegi amik ptg nanti tapi hati aku ni berat sgt nak pergi... ya Allah ujian apakah ini? Berilah aku kekuatan... Amin....



















Sabtu lepas saje aku bwk Aisyah pegi casting untuk masuk rancangan Tom Tom Bak! Mula2 tu Aisyah excited sgt nk pegi tau... kata nk masuk Tom Tom Bak la... nk nyanyi lagu Kalis Rindu la... (minat gile aisyah dgn lagu tu... hehehe) tapi aku pon mmg x konpiden dgn dak Aisyah ni... kt rumah ckp berdegar2 jek... depan org tatau lagik...

Oleh kerana tempat casting tu dekat gile dgn umah aku so aku saje2 la bwk aisyah kan... dia nk pegi sgt aku bwk la... kalau dia tanak pegi aku tak bawak... tiada paksaan okies... hihi... sampai sana lepak2 la sekejap. Tak ramai org pon... budak2 adela 3 org termasuk aisyah... First sekali budak lelaki A (5 tahun) dipanggil ke depan kamera. Mamat Astro tu tanya nama dia jawab. Umur dia jawab gak... hehe tapi bila suruh nyanyi ke menari ke terbeku dia kt situ... hahah... dlm hati aku ni geng aisyah gak ni... tapi bapak dia sungguh2 betul suruh dia wat gak... sian lak aku tengok dia...

Pastu takpela dah dia tanak mamat Astro panggil budak lelaki B (8 tahun) pulak. Budak ni ok la nk gak dia buat shuffle walaupon sekejap aje janji dia buat gak... hehehe not bad! Aisyah waktu ni dah melekap je kat aku siap ckp Aisyah tak nak masuk Tom Tom Bak... hehehe aku dah agak dahhhhh... mamat Astro tu panggil dia pon dia lagi melekapppp kat aku sabau jelah... Aku malas nk paksa2 dia... x lama pastu aku balik la... budak B & mak dia pon balik gak sekali dgn aku... budak A still ada di situ. Parents dia ckp apa tah aku x dengar tapi mcm bersungguh2 benor parents dia suh masuk... hahaha geli lak ati aku ni... Dah budak tu tanak x yah le nk paksa2 dek non... ;)

Balik tu singgah kedai jap mkn chicken chop... Aisyah le yg teringin sgt... hihi...

Percutian MURAH di Tiara Beach Resort Port Dickson








Taman Tema yang seluas 8.4 hektar ini memang terkenal dengan pantai buatan manusianya. Resort Taman Tema ini memenuhi keperluan semua peringkat umur kerana di taman tema ini terdapat kolam untuk kanak kanak, tapak istana pasir, pantai buatan dan juga kolam mandi bersaiz 5 kali ganda kolam olimpik.

Pada waktu malamnya pengunjung dewasa boleh menghabiskan masa dengan berkaraoke di bilik karaoke yang disediakan. Selain itu terdapat juga tayangan wayang terbuka dan juga bilik permainan kanak kanak yang dilengkapi dengan permainan video game.

Sekiranya pengunjung mahu menikmati pantai sebenar, mereka boleh berbuat demikian dengan memandu ke pantai Teluk Kemang yang terletak berhampiran dgn resort ini.

Kawan saya mempunyai sebuah unit studio suite di Tiara Beach Resort. Unit ini adalah pool view dan terletak berdekatan dengan pool. Kami menawarkan harga penginapan yang sangat berpatutan.

CUTI SEKOLAH NIE BAWALAH FAMILY PERGI BERCUTI … TENANG KAN FIKIRAN DI SAMPING BERJIMAT. KENAPA BAYAR LEBIH SEDANGKAN ANDA DAPAT PENGINAPAN YANG SAMA ?

kalau nak bagitau cepat takut tarikh-tarikh yang best org dah booking...
Call / sms  Zainal - 017 3618 518 untuk tempahan ;)







Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template