Check up 22 weeks @ Pusrawi

Alhamdulillah pejam celik pejam celik kandungan aku dah masuk 23 minggu ari ni. Last week Jumaat mcm biasa pegi check up di Pusrawi. Aku dah tukar dr. Jumpa Dr Marsita pulak... Sukalah dr ni sbb dia ni very islamic & harga pon agak berpatutan.

Due date ikut dlm komputer tu 31 Disember 2009. Tapi disebabkan twin kan, so dr expect awal Disember mungkin dah lahir... Alamak tiba2 rasa berdebar pulak... hahaha macamana nk handle 2 babies ni... huhuhu... x sabar pon ade... :) Kedudukan babies, dua2 kepala kt bawah... tapi sorang ke tepi sket... insyaAllah kalau kedudukan mcm ni dr kata boleh bsalin normal... mm mintak2 mcm tu je kedudukannya sampai hari bersalin nanti... Amin.

1 Nov dah plan ke Kuching (beli tiket sebelum preggy lagi tau). Dr kata nanti dia keluarkan surat... rasanya xde masalah aku nk pegi... mintak2 mcm tu la... tanakla kena tinggal sorang2 kt sini kan... Alhamdulillah baby sihat2 aje & kedua2nya sama besar... xde masalah sorang besar sorang kecik... Lega hati aku dengar... cepatla besar babies ye... Ibu nk korang besar atas 2kg baru boleh kluar ok... Tak kisahla walaupon berat ibu nk bwk dlm perut ni :)

Next check up lepas raya 28 Sept 2009. Mm x sabarnye nk tengok babies lagik... Aku rasa aku mkn byk jugak tapi naik 2 kg je last month... maybe sbb puasa kot??? Oh ya aku x tinggal lagik posa... alhamdulillah... mmg x miss mkn nasi waktu sahur supaya ade tenaga... mmg best tiap2 kali preggy mesti posa penuh pastu dah bsalin still posa penuh sbb breastfeed... SubhanaAllah... Alhamdulillah... syukur pada Allah dan semoga aku dpt bsalin normal... Amin...

7 comments:

Dong & Dia said...

mesti kegembiraan berganda menanti kembar ni...lepas ni terus 4 org deh...dah tau ke boy atau girl?

ctfarazila said...

semestinye... + debar2 la kan sbb lain pengalamannye... dah tau dah gender.. tapi nanti dah kluar baru bagitau lah ek!

Faidhirah Binti Mohamed Daud said...
This comment has been removed by the author.
Faidhirah Binti Mohamed Daud said...

Mmm...akak pun rasa debor+tak sabor. Isk macam akak plak yg bwk babies tu.. Hehe... akak tumpang gumbira sebenarnya... Anyway, akak doakan semoga selamat semuanya ye Fara. Take a good care of yourself... kay

adda said...

sekejap aje kan.. x lama lagi dpt adik baru sarah n aisyah .. kali ni boy ke girl?

ctfarazila said...

Kak Feddy, thanks... :)

Adda, aku dah x sabo nk bsalin ni... nk slim balik...haha gender nanti dah kluar baru bagitau la haa...

Anonymous said...

tahniah,

=)

memang ada genetic twins dalam family ya?

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template