2nd day aisyah @ school

Hari ni hari ke-2 aisyah ke sekolah. Mm semangat betul dia. Pagi2 lagi dah bangun. Alhamdulillah. Jgn mula2 je excited dah la... ibu rotan nanti kalau x nak pegi sekolah...hehehe... Aku hantar dia naik motor je. Ijam dah start keje hari ni.

Sampai je kt sana, aku hantar aisyah masuk kelas dia. Ramai lagi budak x dtg. Kira awal gak la aku sampai.. Duduk2 dulu borak2 dgn aisyah. Amik gambar (sempat lagi tu..haha) Pastu aisyah sound aku... "Ibu pegila balik..." huhu... so takpela aku pon kluar kelas. Lepak2 kt luar kejap. Tengok2 budak menangis... Pastu x lama tu cikgu tutup pintu sbb x kasi budak menangis tu kluar. Aku pon pegi kt area tingkap. Saje nk tinjau dia buat apa. Lama aku perhati dia. Dia ok je. Dia x perasan aku pon. Dah lama tu...dia perasan, senyum pastu dtg jumpa aku tepi tingkap, "Ibu kenapa ibu x balik lagi... " huhu aku jwb "ibu nak balikla ni...luv u!" Dia pon balik duduk kt tempat dia. Tapi aku still berdiri kt situ.

Tak puas hati agaknye aku still ade kt situ, dia dtg balik kt aku... "Ibu balik la..." hahaha tergelak akak kt sebelah aku dengar..."Okla2 ibu balik..." Sabar jelah. Aku pon lepak sekejap kt kafe... pastu gi tinjau dia kejap sebelum balik... tengah leka main plaster sing (betul ke eja ni) Dia buat roti canai stail nenek dia la...heheh...

Aku pon balik la... dekat2 kol 11 aku dtg balik. Saje nk tengok dia naik bas cemana... Kuar drpd kelas beratur pjg...jln ramai2... menonong je dia pegi kt bas kaler hijau. Sib baik cikgu dia nampak name tag kaler oren. Kena naik bas oren la. Awisy dah lama naik bas. Aku pesan kt dia tengok2 aisyah... dia kata tanak...tanak...malas... eiii camne ni...! Risau dah aku. Pastu aku p kt driver bus la pesan kt dia pasal aisyah & byr duit sekali rm23 untuk bulan ni... huhu tawakkal jelah...

Aku balik rumah sorang2 pastu p tunggu aisyah kt tempat bas. Lama jugak aku tunggu. Bila bas sampai, akak bas panggil nama sorang2 termasuk aisyah...dia pon turun la...huh lega... akak tu dah kenal Aisyah... akak tu kwn mak aku...huh ok jugakla...mm esok camne pulak ye...esok aku cuti lagi... pastu pandai2 le aisyah... insyaAllah selamat... Amin...

2 comments:

noor asyikin said...

syok aishah g skolah..
masuk kul bape kak ? dah pandai naik bas sume..ok la tu..pasni mak akak tunggu dia balik sekolah ye.

ctfarazila said...

kin, masuk kol 8-11 pagi je... ahah lepas ni nenek dia ade tugas tambahan tunggu aisyah balik sekolah kt depan umah cik mala...hehe

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template