Shopping kat Sogo

Pagi-pagi buta dengan perasaan yang penuh bersemangat aku siap-siap dah nak pegi Sogo. Kol 9 aku dah sampai sana naik LRT je sebab aku takut susah nak parking. Tengok umat manusia dah beratur pjg nak masuk Sogo. Apakah? Gile sale betul org KL ni mcm aku jugak! hahaha...
Tapi sebab aku dtg sorang aku memang tekad laaaa.

Dengan penuh sabar dan berhemah aku memilih baju kat tingkat 4 tu. Tingkat paling crowded. Kol 11.30 aku start beratur nak bayar. Tak banyak masalah sgt sebab org opis lom kuar time lunch kot. Tapi tiba-tiba barisan dialihkan oleh staf Sogo. Jadi bertambah panjang lak. Macam hampas! Beratur nak bayar satu jam! Amik ko nak sgt! hehehe... Habis la dekat rm700 untuk baju anak + anak buah (mak pesan nanti dia bayar balik :D).

Pastu aku pegi lak Tingkat 1 bahagian Ladies. Beli tshirt aku 2 helai + kasut. Tekad aku ni lah sethn sekali aku gi sopping. Lepas ni tunggu thn depan pulak le. So lepas dah belanja rm800 semua sekali aku pon naik le tingkat 7 nk dapatkan voucher (RM10 utk setiap rm100) maksudnye aku dpt rm80 laaa... Tengok2 mak aiiiii beratur pjg lagik... Sabo... sabo... aku tabahkan hati beratur lagi. Sib baik mak aku x ikut kalau tak sian dia. End up kol 4.30 ptg baru aku sampai umah. Tersengguk2 dalam lrt :)

Pastu hari ahad dtg lagi tukar baju yg x match saiz. Agak mencabar jugakla kali ni mak aku ikut so aku bwk kete. Balik dlm kol 3 caj parking je rm13. Aiyakkk... terpaksa aku kontrol muka kat Bangla tu supaya x nampak terkejut sgt. Okla overall aku puas hati sebab aku beli baju stok utk setahun! Kalau setakat beli 2-3 item tu x yah le pasal x berbaloi beratur panjang!



Sempat gak aku tangkap gambar pakai hp time beratur... hehehe...saje nak tunjuk kat korang betapa ramainya umat... =)

3 comments:

Dong & Dia said...

Syabas!!! Rajin betul.

intanz said...

fara....aku pon join gak..tp ari sabtu...

org..mcm semut...ramai giler...
naik pening pala aku...

kalo ikut hati mmg byk giler abis..tp aku kawal..beli yg ptt je..hehehe

ctfarazila said...

ha aa le...sedangkan jumaat pon ramai sabtu apa lagik...berapa rm habis?hehehe...

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template