Kisah anak-anak...

Lama dah rasanya x cite pasal twin... Now mereka dah nak masuk setahun empat bulan. Dua-dua dah pandai jalan.... tapi Jannah lagi laju la... insyaAllah 13-16 April kami akan ke KK. Doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang. Haih... camne la pengalaman bwk twin naik flight nanti.... mesti huru hara kan... hahahha.... tapi takpa kitorang pegi ramai2... so ade assistant yang wajib tolong nanti.... twin (especially Jannah), tolong jgn buat hal dlm flight nanti ye...

Aisyah pulak... alhamdulillah nampak makin boleh sesuaikan diri dengan sekolah. Keje sekolah pon boleh siap cepat x mcm dulu bercinta nk tunggu dia siapkan....

As for Sarah, dia start sekolah seminggu sekali je... sebab aku x rasa dia prepare utk sekolah hari-hari... then aku nk dia seronok main2 dulu... x yah stres2 nk buat keje sekolah... tahun depan baru start tadika... Plannye nk hantar ke Tadika Othmaniah la mana lagi...

Sejak aku ade twin, aku terpaksa pakai bibik, aku x larat nk mengangkut diorang pagi2 pi hantar rumah org.... as for this month, dah masuk bibik ke 3... hehehe... mintak2 yg ni boleh tahan lama... Bibik dok rumah parents aku... aku pon dok rumah parents gak.... so senang pagi2 x yah berangkut2.... sian kt ijam je dok umah dia sorang2... ala bukan jauh pon depan rumah parents aku je... hehehhe....

Haaa... cite pasal rumah... dah settle dah proses pindah milik... owner pon dah dpt duit dia... barulah senyap mulut dia kalau tidak adoiii.... sabar jelah sib baik org tua malas aku nak gaduh2... Jadinya... officially rumah yg kami sewa sejak 6 tahun lalu telah menjadi milik kami... :)
Ingat tak kami ada masalah loan sebab rumah ini adalah rumah kami yang ke-7? Bank nk bagi kami margin loan 70% shj... akhirnya kakak ipar aku (kakak ijam) bermurah hati nak pinjamkan nama dia untuk kami beli rumah ni... makanya rumah ke-7 kami adalah atas nama kakak ijam (pinjam nama je... semua kos deposit 10% + legal fee kami yg tanggung). InsyaAllah lepas 3 tahun (kalau umur panjang) kami akan transfer balik rumah ni atas nama kami...

Excited kan bila dah beli rumah sendiri? Kami terus plan nk renovate jadi 2 tingkat tapi sejak Jepun dilanda tsunami barang-barang binaan naik harga... so kami amik tempoh bertenang dan survey2 dulu...

2 comments:

balqishDESIGN said...

twins!!..wow.cute cute. anyway, bibik dah sampai 3 org? haha,ni mesti tak tahan jaga baby sampai 2 org. anyway, congrats berjaya pindah milik!!

ctfarazila said...

thanks balqish... design awak cantik2 jugak :)

alhamdulillah bibik ke-2 datang balik keje dgn i... syukur...

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template