Hijrah

Selepas 8 tahun 4 bulan aku bekerja di ASMB, dah tiba masanye utk aku berhijrah di tempat baru. Pada 1 September 2010 yg lepas aku memulakan keje di syarikat baru. Syarikat baru aku bekerja ni beroperasi di Seksyen 19 PJ. Alhamdulillah 3 hari dah aku keje kt sini, so far so good :)


Memang ramai yg terkejut waktu aku buat keputusan ni... tapi aku nekad. Demi masa depan aku, aku kena berhijrah... Rasulullah SAW sendiri menggalakkan umatnye berhijrah... terlalu lama aku berada di dalam satu zon... ade byk lagi yg perlu aku pelajari dan aku boleh sumbangkan di luar sana...

Gambar kt bawah ni waktu farewell party di bulan puasa... so xde makan2la... bagi hadiah saje... sebenarnye aku sayang sgt kt ASMB tapi mungkin jodoh sampai sini saje... kepada semua team IT kt dlm gambar ni... thanks and sorry for everything... luv u ols... Dan kpd staf ASMB yg lain... semoga persahabatan berkekalan hingga ke akhir hayat...


4 comments:

Dong, Dia & Azra said...

tahniah babe!!! semoga bahagia kat tpt baru.

ir.asiah said...

Air yg mengalir itu jernih & segar.
Singa yg lapar perlu berlari mengejar buruan.
Dan, anak panah tidak akan kena pada sasarannya jika terus berada pada busur.

TAHNIAH atas hijrah ini..
semoga berkat ramadhan, dipermudahkan semua urusan Fara :D

ctfarazila said...

Thanks Dong!

Kak Asiah... tq! sedap betul perumpamaan tu... really appreciate that... :)

Matjoe said...

kongret fara. lagi mau tmbah rumah....

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template