Memujuk hati....

Artikel ini adalah untuk memujuk hati yang lara + sedih + putus asa dek kerana sickness yg agak mencabar kali ini...

* Ya Allah ko tabahkanlah hatiku untuk mengharungi semua ini... *

Morning sickness jadikan bayi lebih pintar

BAYI yang dilahirkan oleh ibu yang mengalami alahan pagi atau morning sickness berkembang menjadi kanak-kanak lebih pintar berbanding ibu yang tidak mengalami muntah atau loya.




Kajian Pengarah Program Ibu Berisiko di Hospital bagi Kanak-Kanak Sakit, Toronto, Dr. Gideon Koren mendapati pencapaian dan perkembangan bayi yang ibunya tidak mengalami morning sickness adalah lebih perlahan.

EKSTRA: Menurut Journal of Pediatrics, loya dan muntah ketika hamil merupakan petanda kandungan yang sihat serta mengurangkan risiko keguguran.

5 comments:

noor asyikin said...

sabar.kena kuat semangat ok.

zamzurina zulkafli said...

as per our conversation this morning.......u can do it Fara! I support u!

Kamariah Idris said...

Tahniah weiii....x same ke dgn experience yg lps...Tabahkan hati

Dong & Dia said...

wah!!! masuk 3 dah. baru tau. congrats!!!

wan zairulakman wan ibrahim said...

salam...aku punya wife pun masa anak sulung teruk jugak alahannya..2 kalilah kene tahan wad kat hospital selayang..masuk air...skrg wife aku tengah pregnant anak kedua, dah masuk 4 bulan...tapi tak pi hospital..kalau pi sure kene tahan wad..kadang2 sekali dengan aku kena ambil emergency leave...


keepitreal

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template