Ronda-ronda Tesco Klang...



















































Dah lama aisyah ajak dtg Tesco Klang ni. Dulu first time pegi sebab pegi rumah kawan ijam kat Klang. So balik tu menyinggah la kt Tesco Klang. Aisyah paling suka sebab ada mainan keretapi kt sini... syokle dia naik keretapi tu kan... sampai teringat2 kat rumah... dan selalu jugak dia ajak kitorang pegi sana lagi... (tesco lain xde ke keretapi ni...huh)

So hari tu kami pon decide bwk dia gi sana... melepas gian dia kan... di samping tu shopping sekali cari hadiah untuk Haadif & Rifqi... Aisyah & Sarah pakai baju Disney yg kami beli di Langkawi... :) seronok sgtla diorang pakai baju ni.. aku pon x paham... haha diorang panggil baju Barbie... mm belasah jelah asalkan anak2 ibu ni happy kan... ;)

Dah beli hadiah Haadif, wajibla kena cukai dgn aisyah beli mainan dia sekali kan... so belila telefon barbie & tempat tulis2 tu... (tengokla gambar kt atas tu... hihi murah2 sajok... ) x larat aku nk kemas mainan kt rumah weh... huhu...

Dah habis shopping kat Tesco, jalan2 kt luar tu... mcm ade booth drpd kedai The Pet Family... dia panggil sorang brader ni untuk menjalani pengalaman ala-ala Fear Factor la kononnye... Ade sebalang kecil akuarium yg diletakkan 2 ekor ikan (mcm ikan sembilang/haruan ade byk sesungut tuh). Pastu ditaburkan 8 keping syiling 10 sen dalam balang tu... ada juga gencatan elektrik kecil yg dikenakan dlm balang air tu. Caranya, brader tu ditutup mata dgn kain dan disuruh mengambil ke lapan2 syiling 10 sen itu (raba2 la dlm air yg ade ikan dan gencatan elektrik tu) dalam masa 3 minit. hehehe kitorang pon layan jelah... brader tu berjaya beb! Dptla cenderahati daripada The Pet Family.

Lepas tu pengacara tu nak seorang wanita pulak menjalani ujian ala2 Fear Factor tu... ahaha... ijam suruh aku cuba... aku pon selamba jelah (macam berani!)... hehe.. geli wehhh... raba2 cari syiling tapi teraba ikan-ikan tu... geli geleman aku... haha tambah dgn gencatan elektrik lagi... terkejut2 aku... guess what?? aku berjaya beb! sikit lagi nk 3 minit aku berjaya... wahaha... dan aku pon dptla cenderahati seperti di bwh ini... Thanks The Pet Family! :) Aku rasa lebih berkeyakinan sekarang! Ahaks!


2 comments:

Awin said...

awat tak nyinggah rumah aku :)

adda said...

sila amik tag kat blog aku yek

Copyright © 2008 - SubhanaAllah... - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template